Start u een nieuwe webwinkel en bent u op zoek naar een goed logo ontwerp? Lees dan hier welke mogelijkheden er bestaan en wat de bijbehorende kosten zullen zijn. De kosten, maar ook het resultaat lopen sterk uiteen. Afhankelijk van uw eigen wensen en eisen zijn er talloze mogelijkheden om tot een logo ontwerp te komen.

Logo zelf maken

Een eerste mogelijkheid ligt voor veel ondernemers voor de hand. Ondernemers zijn duizendpoten en zullen vooral in het begin heel veel dingen zelf doen. Bijvoorbeeld de administratie, verzekeringen, inventarisatie, etc… Waarom zou je dan ook niet je eigen logo ontwerpen? Mits je over de juiste vaardigheden en software beschikt is dit ook een prima optie. Je weet immers zelf wat de wensen en verwachtingen zijn van de branche en jezelf. Je kunt ook zelf alvast een opzet maken en dit later door een professional laten uitwerken. Een stuk papier en wat potloden is dan alles wat je nodig hebt.

 • Tijdsbesteding: Alles wat je zelf moet doen kost tijd.
 • Kosten: De kosten zijn laag, je kunt alleen je waardevolle tijd niet aan andere zaken besteden.
 • Resultaat: Mits je grafisch goed bent onderlegt is het resultaat vaak niet heel fraai. Zonder de juiste software heb je geen mogelijkheid om het beeld straks te gebruiken op bijvoorbeeld drukwerk.

Lees ook: Het geheim van goed logo ontwerp

Ontwerpen van een logo via een geautomatiseerde website

Er zijn websites die op geautomatiseerde wijze een logo voor je samenstellen. Echt ontwerpen kun je het niet noemen omdat de grafische elementen al bestaan. Je kunt er zelf je bedrijfsnaam aan toevoegen. Daarnaast bieden ze talloze opties zoals het wijzigen van de kleur en het lettertype. Door de vele keuzemogelijkheden zal je logo uniek zijn. Toch is het nooit exact zoals jij het graag zou willen. Er is geen professional die je helpt om het logo 100% naar wens te ontwerpen. Je moet dus tevreden zijn met hetgeen de software beschikbaar maakt. Voordeel van deze methode zijn de lage kosten. Je kunt soms een raster versie van het logo gratis downloaden. Zodra je het logo wilt gaan gebruiken voor bijvoorbeeld een visitekaartje, of drukwerk dan zul je moeten betalen. De kosten zijn beperkt maar het is niet gratis.

 • Tijdsbesteding: In een avond kun je zelf een logo in elkaar zetten
 • Kosten: gering vaak zo rond de € 25,- voor het logo in diverse bestandsformaten
 • Resultaat: voor sommigen wellicht acceptabel maar nooit met unieke grafische elementen

Ontwerp via web-based ontwerpbureau’s

We gaan in dit artikel langzaam naar een meer persoonlijke benadering. De volgende stap in de ontwerppiramide is een ontwerpproces op afstand. Er is dus geen lijfelijk contact. Dit verloopt via email. Er zijn wel degelijk professionals die het logo en de huisstijl ontwerpen. Echter zul je deze nooit ontmoeten. Ze werken op basis van de input die jij verstrekt. Dit kan bijvoorbeeld bij Linkenlogo.nl. Hierbij is er sprake van een ontwerpproces waarbij je zelf veel invloed kunt uitoefenen op het logo ontwerp. De logo ontwerpen zijn altijd uniek en de ontwerpers gaan hierbij door tot je 100% tevreden bent over het eindresultaat. De kosten zijn relatief laag omdat je alleen betaald voor ontwerpers en niet voor een communicatiemanager, leaseauto of bedrijfspand. Voor veel starters is dit een goede manier om te komen tot een professioneel bedrijfslogo.

 • Tijdsbesteding: Binnen een week kun je een goed logo hebben
 • Kosten: Prijzen zijn ongeveer € 140,-
 • Resultaat: 100% tevredenheidsgarantie dus altijd een goed resultaat

Ontwerp via marketing bureau

De meest uiterste mogelijkheid voor het laten ontwerpen van je logo of huisstijl gaat via een marketing bureau. Hierbij gaat een team van experts jou ondervragen over je business en wensen met betrekking tot je logo. Er wordt veel nagedacht en met inspanning van meerdere personen kom je tot een ontwerp. Waar je bij de voorgaande opties zelf het initiatief moest nemen om te bedenken wat je fraai vind wordt dat werk je hier uit handen genomen. De meest recente stijlen zijn goed in beeld en de betroken grafisch ontwerpers zijn experts en komen met een goed doordacht concept. Dit pad van logo ontwerp is vaak geschikt voor gevestigde bedrijven met voldoende budget. Het is een verantwoorde keuze die je als marketingafdeling kunt nemen. De directie zal het prima vinden wanneer een bureau meedenkt over de huisstijl en hier ook voor willen betalen.

 • Tijdsbesteding: Vaak langdurig traject
 • Kosten: Prijzen vanaf € 500,- tot …
 • Resultaat: Bij succesvolle afronding zal dit leiden tot een prima professioneel logo wat weer jaren mee kan

Ben je na dit overzicht ook overtuig geraakt van de werkwijze van Linkenlogo? Bestel dan snel hier je logo ontwerp. Ga voor 100% tevredenheidsgarantie met het Best-Seller logo pakket.

Bestel hier je logo ontwerp